Bands

2 For The Show duo & DJ
Black Tie
Eclips Allround Coverband
FUN Q
Love Shack

Artiesten Terug naar de Bruidsgids.
Bruidsgids
Grupo Tamicos
[ Info ] Foto's ] Demo ] Terug ]

U kunt direct zien of Grupo Tamicos nog beschikbaar is voor een optreden op de datum van uw feest.

Bezoek de presentatie in Amsterdam

Controleer eerst of Grupo Tamicos nog beschikbaar is

Vul de datum van uw feest in en klik op Agenda:

Datum: 

Caribische muziek die voor iedereen toegangkelijk is,zowel versterkt als akoestisch : Swingende Salsa, Merengue,Mexicaans,Antilliaans,Calypso y mucho más!

Caribische muziek die voor iedereen toegangkelijk is,zowel versterkt als akoestisch : Swingende Salsa, Merengue,Mexicaans,Antilliaans,Calypso y mucho más!

Biografie

In 1985 kwam Luthson Inesio met een koffer vol Caribisch repertoire naar Amsterdam. Met zijn machtige, diepbronzen stem en de ‘heavy duty’ ritme gitaar had hij op Curaçao al veel roem geoogst.

In Nederland formeerde hij in 1990 de groep TAMICOS, die sindsdien met veel succes overal in Nederland heeft opgetreden. Zo speelde de band op talloze festivals en stadsfeesten maar ook op honderden privé feesten. Eerst in kleine bezetting maar de laatste tijd ook in 4-en 5 mansformatie.

Het programma bestaat uit een gevarieerd swingende cocktail van het Caribische repertoire, met veel Antilliaanse invloeden, swingende Cubaanse salsa, merengue, en calypso van de West Indies.

Onweerstaanbare dansmuziek, maar ook stijlvolle bolero’s en bachata’s voor een tropische ’ambiente’.

De mannen van het eerste uur, ‘Lucho’ en Gerrit, hebben altijd een voorliefde gehad voor de Curaçaose folklore en de Mexicaanse mariachi stijl waarmee ze ook als duo optreden.

Het geluid van Tamicos wordt vooral bepaald door de sterke vocalen, de akoestische gitaar, de cubaanse tres en mandoline, een stuwende contrabas en de traditionele percussie . Alles wordt versterkt met een uitstekende zanginstallatie. Op verzoek kan er ook geheel akoestisch gespeeld worden.

Tamicos speelt op verjaardagen, festivals, bruiloften, recepties, zakenlunches, voor alle leeftijden en voor iedereen die niet het bekende pop- en top 40 geluid wil, maar kiest voor een uiterst dansbare Caribische sfeer.

Sfeerimpressie: Hoe kan een avond met Grupo Tamicos eruitzien?

Grupo Tamicos is een uur van tevoren aanwezig en zet de instrumenten en apparatuur op de speelplek (minimaal 2 x 3 m.). Ze doen dat snel en zonder hinderlijke soundcheck.

Vaak begint Tamicos akoestisch. Uitgedost in Latin style kleding begroeten ze de gasten met instrumentele muziek of Mexicaanse 'mariachi'-liedjes. Of ze spelen tijdens het diner de klassieke, driestemmig gezongen bolero's en Antilliaanse serenades.

Na het akoestisch deel kan Tamicos licht versterkt een of twee sets spelen als het de bedoeling is dat de muziek op de achtergrond moet blijven. Meestal komen er dan al snel wat dansliefhebbers, of wordt het bal 'geopend'. Tijdens de 4e of eventueel 5e set speelt Tamicos echt als een latin band in zakformaat: stil blijven zitten wordt nu écht heel moeilijk!

De avond wordt besloten met een Mexicaans afscheidslied waarbij iedereen 'adios' meezingt voor de jarige, jubilaris, het bruidspaar etc. Zonodig kan Tamicos binnen het uur weer vertrokken zijn.

Omdat Grupo Tamicos heel flexibel is, kan er ook gespeeld worden wanneer er weinig ruimte is (feestje thuis). Daarnaast verlenen ze waar mogelijk graag hun medewerking aan specifieke wensen.

Cubaanse of L.A. Salsa stijl

Caribische muziek lijkt steeds populairder te worden, we merken ook op onze optredens dat er steeds meer en beter gedanst wordt in de Cubaanse of L.A. Salsa stijl. We gaan komend jaar daarom meer van dit repertoire spelen.

Verder willen we je attenderen onze nieuwe aanwinst Samson, een mobiele (accu) versterker. Vooral bij grotere evenementen als beurzen, winkelcentra, casino’s, Schiphol kunnen we hem aanbieden als extra mogelijkheid.

Als DUO

Bij veel gelegenheden waar dansen niet de eerste prioriteit heeft kan er ook als duo opgetreden worden. Luthson en Gerrit spelen dan hun tweestemmige klassieke bolero's , Antilliaanse walsjes en Mexicaanse 'Ranchera's'. Heel gezellig en sfeervol bij een receptie of bij een etentje. Meestal wordt er unplugged en mobiel gespeeld, bij een groot gezelschap kan er lichte versterking meegenomen worden. Ook aan te raden voor kleinere ruimtes

[ Info ] Foto's ] Demo ] Terug ]