Bands

2 For The Show duo & DJ
Black Tie
Eclips Allround Coverband
FUN Q
Love Shack

Artiesten Terug naar de Bruidsgids.
Bruidsgids
Tall Blonde
[ Info ] Foto's ] Demo ] Terug ]

U kunt direct zien of Tall Blonde nog beschikbaar is voor een optreden op de datum van uw feest.

Bezoek de presentatie in Rotterdam

Controleer eerst of Tall Blonde nog beschikbaar is

Vul de datum van uw feest in en klik op Agenda:

Datum: 

Spetterende 7 mans band, met 2 heerlijke zangeressen met een blazerssectie als optie. Soul, funk, disco, pop en alles waar op je lekker kan swingen wordt gespeeld. Voor walsjes en foxtrotjes moet je bij een ander zijn. Bij ons moet het dak er af.

Spetterende 7 mans band, met 2 heerlijke zangeressen met een blazerssectie als optie.  Soul, funk, disco, pop en alles waar op je lekker kan swingen wordt gespeeld. Voor walsjes en foxtrotjes moet je bij een ander zijn.
Bij ons moet het dak er af.

Waarom Tall Blonde?

Een band met 2 zangeressen waarvan er een langer en de andere wat blonder is vraagt gewoon om zo'n leuke naam. Tall Blonde!

Tall Blonde is een band die al behoorlijk wat jaren meedraait. Met z'n negenen spelen we covers op onze manier, met veel eigen inbreng, maar zonder de originele versie te kort te doen.

De lekkere, volle sound van de coverband Tall Blonde is te danken aan het goede samenspel van de band en de meerstemmigheid in de zang. De bandleden kunnen het prima met elkaar vinden en hebben heel veel lol in muziek maken en optreden en stralen dat ook uit op het podium. Vooral géén ingestudeerde danspasjes dat is het motto!

We spelen bijna alles, van lichte pop tot stevige rock, uit de jaren 70, 80 en 90, maar ook dat wat nu in de hitlijsten staat en waar je lekker op kunt dansen. Aangezien je op schlagers, levensliederen en carnavalskrakers niet echt kunt dansen, spelen wij die niet. Verder maakt het eigenlijk niet uit, als de dansvloer maar vol is en je feest dus geslaagd is!

Hieronder een greep uit het repertoire:

Stuck - Caro Emerald
Your sex is on fire- Kings of Leon
Wishy - Rad
Next to me - Emili Sande
Wish I could - Miss Montreal
I follow rivers - Lykki Li
I'd be yours - Ilse de Lange
Like the way I do - Melissa Etheridge
Streetlife - Randy Crawford
Another day - Buckshot Lefongue
So Young - The Corrs
Signed sealed delivered - Stevie Wonder
Let me entertain you- Robbie Williams
Ik kan het niet alleen - De Dijk
Nobody's wife - Anouk
Wat zou je doen - Bloff
Good god - Anouk
Respect - Aretha Franklin
I'd like to - Corinne Bailey Rae
Who do you think you are - Spice girls
Ik ook van jou - Guus Meeuwis
I'm so excited - The Pointer Sisters
Listen to the music - The Doobie Brothers
Pick up the pieces - Average White Band
Steamy windows - Tina Turner
Blame it on the boogie - Michael Jackson
Lady marmelade - Patti Labelle
Try ya love- Third World
Zo stil in mij- Van Dik Hout
Iederen is van de wereld - The Scene
Don't you wanna ride - Joss Stone
Power of love - Huey Lewis
Play that funky music - Wild Cherry
Knock on wood - Amii Stewart
Demasiado de Corazon - Willy De Ville
Addicted to love - Robert Palmer
Been around the world -Lisa Stansfield
Girl - Anouk
Walking on sunshine - Katrina & the Waves
Coming back for more - New Cool Collective
Good man good woman - Bonny Raith
Super dooper -Joss Stone
Sing it back - Moloko
Blow me away - Alain Clarke
Black horse & a cherry tree - KT Tunstall
Valerie - Amy Winehouse
Mr Big stuff - Jean Knigh
Don't you wonder 'bout a thing - Stevie Wonder
I've got the music in me -Kiki Dee
Proud Mary - Tina Turner
Gimmi gimmi - ABBA
Walking on sunshine - Katria & the Waves
Time of my live - Dirty Dancing
Alles is liefde - Bloff
Laat het vanavond gebeuren - De Dijk
The boy does nothing - Alesha Dixon
Hush - Kula Shaker
Crazy little thing called love - Queen
Do you love me - The Contours (dirty dancing)
Out of love - Toto
Come back my love - The Darts
Let's twist again - Chubby Checker
Face in the Crowd - Lione Richie Trijntje Oosterhuis
Je hoeft niet naar huis vannacht - Marco Borsata
99 luftballons - Nena
Just a girl - No Doubt
Hold the line - Toto
Ready to go - Replubica
As - George Michael f. Mary J. Blige
One way or another - Blondie

Dus vooral geen smurfenlied

Mireille

Mireille (zangeres eerste of tweede stem) is het "langere" deel van Tall Blonde. Een jaar pianoles heeft ook niet veel zoden aan de dijk gezet. Daarentegen kan ze zingen en hoe! Schoolmusicals (jammer dat ze toen DJ en Kees nog niet kende) ,open podia, klassieke- ensembles: Mireille zingt alles, als het maar leuk is. Sinds een half jaar heeft ze zich ook nog op gitaarles gestort. Mireille heeft een warme, lekker in het gehoor liggende stem met veel soul die samen met het wat lichtere timbre van Paméla 'a perfect match' is!

Paméla

Paméla (zangeres eerste of tweede stem) is het " blondere" deel van Tall Blonde. Van de in de kindertijd genoten piano-, viool-, dwars- en blokfluitlessen is weinig terechtgekomen. Zingen, dat kan ze! Via diverse klassieke ensembles en koren (wat ze nu nog steeds doet) is Paméla de lichte muziek ingerold. Van Mozart tot Melissa Etheridge, niets is haar te dol. Vanwege haar wat ruige, maar toch heldere stem en haar gepassioneerde performance hoeft ze nooit om een drankje te vragen tijdens optredens

Band

Op gitaar hebben we Edwin. Op z'n negende kreeg hij zijn eerste gitaar. Dat Edwin daarna 8 jaar klassiek gitaar heeft genoten van een conservatoriumleraar alvorens zich op het ruige bandleven te storten is goed te horen. Virtuoze loopjes en heftige, vingervlugge solo's zwepen het publiek op en zetten de tent op zijn kop. Ook de technische kant van muziek is Edwin niet vreemd: de Tall Blonde demo's (je moet ze downloaden!!) zijn door hem vakkundig opgenomen en gemixed. Naast gitaarspelen kan Edwin lekker drummen en goed liplezen: hij is toonvast maar niet echt tekstvast. Edwin speelt naast Tall Blonde ook in andere bands waaronder For Absent Friends.

Voor de lage tonen, de lekkerste koffie met rum, een uitgebreide verzameling zonnebrillen en een goed biertje hebben we DJ. Zijn huis is de thuisbasis van Tall Blonde, daar wordt driftig in de "muzieksalon" gerepeteerd. DJ is broer van toetsenman Kees (ze lijken overigens niet op elkaar!) en beide mannen komen uit een muzikale familie. DJ speelt piano, klassieke bas , elektrische bas en verder alles behalve Koos Alberts. DJ zorgt voor een lekkere donkere bodem in de sound van Tall Blonde, zeg maar de rum in de koffie...

Kees is de man achter de toetsen en de drijvende kracht achter Tall Blonde. Als hij niet driftig de meest moeilijke solo's aan het instuderen is, is hij wel bezig met het regelen van optredens of hangt hij de webmaster uit. Muziek is hem met de paplepel ingegoten. Samen met broer DJ schreef hij reeds tientallen musicals voor scholen. Kees heeft zijn roots in de blues, wat hoorbaar is. Het is echter niet alleen blues wat de klok slaat. Hij is een veelzijdige duizendpoot: soms is ie de blazersectie, dan weer een compleet strijkorkest. Daarnaast speelt hij piano, Hammond en weet hij de meest wrede sounds uit zijn keyboard te toveren. En daar kijkt hij heel raar bij!

Achter de drums, hebben we Rob. Begon ooit met klassiek gitaar maar hield dat al snel voor gezien. Eindelijk achter de drums kreeg zijn muzikale loopbaan gestalte. Met dan weer meer en minder bekende regionale punkband, funkband en ander zich zelf soms serieus nemende bands, drong hij door tot in zaken zoals lokale feesten maar ook de Grote Prijs van Nederland. Het speelse ging er af en het serieuze nam de overhand. Hij speelde met mensen als Hans Dulfer, Kaz Lux, David Hollestelle, Peter Bootsman, De Bombita's en ook het Heineken Jazz festival heeft hij opgeluisterd. Nu als mede eigenaar in Studio Delft, een onderdeel van de Stichting Popmuziek Delft, heeft hij nog immer tijd voor het uitbrengen van een eigen project CD, de band B-Where en natuurlijk Tall Blonde. Rob is een ritme sectie op zich en we hopen nog lang van hem te mogen genieten.

Blazers sectie als optie

Allereerst waarom als optie?

Juist in deze tijd wordt nogal eens verzoek of de groep minder groot kan.
Daarom is de blazers sectie een optie.

De blazer sectie wordt gevormd door Edwin (trompet) en Hans (Saxofoon). Beiden zijn gezegend met een paar ongelooflijke longen. Samen dragen zij zorg voor opzwepende, spetterende solo's afgewisseld met doordringende, melancholische lijnen. Dankzij hen kan Tall Blonde soulnummers met veel verve brengen en is het repertoire mede daardoor zo divers. Wellicht denkt u de bekende namen en gezichten. Dat kan! Edwin kennen we ook van o.a. Swinging Soul machine en The Lick. Hans van(Dutch Jazz Orchestra, Soms wordt de sectie op verzoek uitgebreid met onder meer Tienco Meindertsma Sax (Knappe Mannen). Kortom de blazer sectie is heel ervaren en kan op verzoek worden uitgebreid

Geluid en Licht

Het geluidssysteem dat wordt meegenomen bestaat uit een professioneel geluidssysteem in basis ruim voldoende voor een capaciteit tot plm 250 personen.

Een feest wordt pas echt feest als ook de belichting in orde is. Niet voor niets nemen we tevens een professionele lichtset mee om de sfeer extra te verhogen.

Indien een locatie groter of buiten is kan op aanvraag een grotere PA worden ingehuurd. Deze set wordt perfect aangepast op locatie- en podiumgrootte.

[ Info ] Foto's ] Demo ] Terug ]