Re: leuke ideeŽn voor in het gemeentehuis

De toespraak van de ambtenaar van de burgerlijke stand tijdens de huwelijksvoltrekking in het stadhuis wordt door veel bruidsparen gezien als een minder welkom 'standaard praatje'. Maar daar heb je meer invloed op dan je denkt. De ambtenaar neemt altijd vooraf contact met je op om door te spreken hoe de huwelijksvoltrekking er uit zal gaan zien. Ook probeert de ambtenaar iets meer persoonlijke dingen over jullie te weten te komen, bijvoorbeeld hoe jullie elkaar hebben ontmoet. Deze informatie gebruikt de ambtenaar vervolgens in de toespraak.

Als je die hele ambtenaar met het 'standaard praatje' niet ziet zitten, heb je de neiging om weinig los te laten over jezelf bij dat voorgesprek. Het gevolg is dat de ambtenaar juist gedwongen is om terug te vallen op de standaard opmerkingen als 'door dik en door dun' enz.

Mijn tip is dus om de ambtenaar juist veel te vertellen over jullie zelf. Geef gerust aan welke dingen je graag in de toespraak terug wilt horen. Bedenk dat de ambtenaar een geoefend spreker is en dat die toespraak heel leuk kan zijn als de ambtenaar gelegenheid heeft er een aantal - voor jullie - persoonlijke dingen in te verwerken.

Behalve de toespraak van de ambtenaar kun je ook muziek toevoegen aan de ceremonie. Je kunt er dan voor kiezen om je favoriete CD te laten spelen als je binnenkomt in de trouwzaal, of als je die verlaat of tijdens het ja-woord. Mooier is het om iemand een lied te laten zingen. Misschien heb je iemand in de familie of kennissenkring die dat goed kan. Je kunt ook professionele muziekanten inhuren.

Een gedicht laten voordragen kan ook heel mooi werken, zoals je zelf al aangaf. Tips om je op weg te helpen bij het zoeken naar een geschikte tekst vind je op de volgende pagina: http://www.bruidsgids.nl/bruiloftforum/_disc8/0000003d.htm


Popschool Nederland

Muziekles voor beginners en gevorderden in heel Nederland.
Cursus zang, gitaar, drum, piano-keyboard, bas en saxofoon.
Klik hier voor een gratis proefles!


Maak nu kennis met Demoservice.nl

Demoservice is een nieuwe website van de maker van de Bruidsgids. Demoservice is bedoeld voor bruidsparen die op zoek zijn naar een geschikte band, artiest of DJ voor hun huwelijksfeest, bruiloft, trouwerij, ceremonie of receptie, kortom muziek voor uw feest.

Op Demoservice vindt u demo's (zowel audio als video) van artiesten, bands en DJ's met daarbij een foto en een korte info. Bij deze info staat telkens een link naar de eigen website van de band of artiest. U neemt dus direct contact op met de band of artiest en maakt rechtstreeks afspraken met de bandleider of de exclusieve vertegenwoordiger van de band of artiest.

Voordeel
Het voordeel hiervan is dat u dan rechtstreeks contact heeft met de aangewezen persoon om uw wensen en verwachtingen over de invulling van uw feest te bespreken. U geeft dus bijvoorbeeld niet uw verzoeknummers door aan 'een vaag artiestenburo' maar wel rechtstreeks aan de persoon die op uw feestavond verantwoordelijk en aanwezig zal zijn. Verder zal het meestal een stuk goedkoper zijn om rechtstreeks te boeken.

Klik hier om naar Demoservice te gaan!

Websites en demo's van de beste bands en artiesten voor jouw bruiloft vind je op Demoservice.nl

Forum ] Site Map ]

bedankjes ] bruidsmode ] bruiloftprobleem ] cadeau ] ceremoniemeester ] etiquette ] feestavond ] gemeentehuis ] getuigen ] huwelijksaanzoek ] huwelijkscijfer ] love letters wedding song ] ondertrouw ] receptie ] trouwkaart ] trouwen buitenland ] trouwjubileum ] verloving ] voordrachten ] vrijgezellenfeest ]

Bruidsgids

Copyright Renť Schols
http://www.schols.nl
rene@schols.nl