Re: Vrijgezellenfeest verboden?

Tot een verbod op vrijgezellenfeesten is het nooit gekomen, maar dat er stemmen opgingen die om een verbod vroegen klopt. Lees het volgende bericht er maar op na:

Uit de binnenland-sectie van De Telegraaf-i van
28 december 1996


VVD Amsterdam wil verbod vrijgezellenparty's

door Gijsbert Termaat en Tjerk de Vries - AMSTERDAM, zaterdag

Vrijgezellenparty's in het Amsterdamse centrum moeten worden verboden, omdat de feestende jongeren de binnenstad onveilig maken. Aan de rand van de hoofdstad zou een partycentrum moeten komen waar dit soort feesten gehouden kunnen worden.

Met dit plan denkt de Amsterdamse VVD-fractie de overlast van dit uit de hand gelopen fenomeen de kop in te drukken. De VVD zal volgende maand met Horeca Nederland rond de tafel gaan zitten om de plannen uit te werken. De Amsterdamse politie heeft zich al voorstander van de plannen getoond.

Fractievoorzitter Ferry Houterman van de liberalen zegt dat Amsterdam de horeca-hoofdstad van ons land is en moet blijven. "Daarom moeten er maatregelen genomen worden, omdat de feestende jongeren, die veelal uit de provincie komen, voor veel overlast in de binnenstad zorgen en andere bezoekers van horecagelegenheden wegjagen."

Volgens Houterman ondervonden vroeger alleen de cafés zelf hinder van de vrijgezellenparty's. Nu verspreidt de overlast zich ook op straat. "En de laatste tijd is het zichtbaar dat er ook geweldsmisdrijven door ontstaan. Dat kunnen we niet tolereren. Er moeten maatregelen genomen worden om het niet verder uit de hand te laten lopen."

"Je kunt niet klakkeloos een verbod op de parties afkondigen, maar met alle horecabedrijven kan wel een convenant worden afgesproken," stelt de liberale voorman. "Zo zou iedere horecagelegenheid een sticker op de deur kunnen plakken dat vrijgezellenfeestjes binnen dit bedrijf niet gewenst zijn. Als ieder etablissement zich daar aanhoudt is het zo afgelopen met dit fenomeen."

Horeca Nederland afdeling Amsterdam is van mening dat het fenomeen vrijgezellenfeest uit de hand is gelopen, maar wil niet zo ver gaan als een algeheel verbod.


Popschool Nederland

Muziekles voor beginners en gevorderden in heel Nederland.
Cursus zang, gitaar, drum, piano-keyboard, bas en saxofoon.
Klik hier voor een gratis proefles!


Maak nu kennis met Demoservice.nl

Demoservice is een nieuwe website van de maker van de Bruidsgids. Demoservice is bedoeld voor bruidsparen die op zoek zijn naar een geschikte band, artiest of DJ voor hun huwelijksfeest, bruiloft, trouwerij, ceremonie of receptie, kortom muziek voor uw feest.

Op Demoservice vindt u demo's (zowel audio als video) van artiesten, bands en DJ's met daarbij een foto en een korte info. Bij deze info staat telkens een link naar de eigen website van de band of artiest. U neemt dus direct contact op met de band of artiest en maakt rechtstreeks afspraken met de bandleider of de exclusieve vertegenwoordiger van de band of artiest.

Voordeel
Het voordeel hiervan is dat u dan rechtstreeks contact heeft met de aangewezen persoon om uw wensen en verwachtingen over de invulling van uw feest te bespreken. U geeft dus bijvoorbeeld niet uw verzoeknummers door aan 'een vaag artiestenburo' maar wel rechtstreeks aan de persoon die op uw feestavond verantwoordelijk en aanwezig zal zijn. Verder zal het meestal een stuk goedkoper zijn om rechtstreeks te boeken.

Klik hier om naar Demoservice te gaan!

Websites en demo's van de beste bands en artiesten voor jouw bruiloft vind je op Demoservice.nl

Forum ] Site Map ]

bedankjes ] bruidsmode ] bruiloftprobleem ] cadeau ] ceremoniemeester ] etiquette ] feestavond ] gemeentehuis ] getuigen ] huwelijksaanzoek ] huwelijkscijfer ] love letters wedding song ] ondertrouw ] receptie ] trouwkaart ] trouwen buitenland ] trouwjubileum ] verloving ] voordrachten ] vrijgezellenfeest ]

Bruidsgids

Copyright René Schols
http://www.schols.nl
rene@schols.nl